fbpx

הקמת שותפויות עסקיות וחברות מומחים

אחת הדרכים עבור בעלי מקצועות חופשיים, לגדול ולהתבסס הן מבחינה כלכלית והן מבחינה עסקית היא יצירת שותפויות וחברות מומחים. מדובר בד"כ על SMB's כגון: משרדי עו"ד ורו"ח, יועצי מס, ארכיטקטים, סטרטאפים, מהנדסים, מנהלי פרויקטים, סוכנויות ביטוח, חברות ניהול תיקי השקעות, שמאים, מרפאות, חברות ייעוץ ארגוני, חברות ייעוץ תעשיה וניהול, משרדי נסיעות וכד'. לחברות אלה אני קורא חברות מומחים.
ד"ר רמי בן ישי, מנהל מרכז סינרגיה
נגן וידאו
האם שקלתם להביא מנהל חיצוני? (בכניסה של מנהל “חיצוני” יש הפרה באיזון הכוחות והיחסים)
האם בישיבות שותפים יש הרבה קונפליקטים? או שלא מבצעים מה שמסוכם?
האם השותף שלך רוצה לפרוש ואתה מרגיש שלא תוכל לנהל את העסק לבד?
כל הסוגיות הללו שמעתי מלקוחות שלי. אז אם אחד מהנושאים/שאלות שהעליתי מדליקה נורה אצלך, זה הזמן לחשוב על עבודה לשיפור הסינרגיה בעסק!
זו המומחיות שלנו.
צור קשר – ללא התחייבות ונוכל לבחון במה אנו יכולים לסייע לך
אחת הדרכים עבור בעלי מקצועות חופשיים, לגדול ולהתבסס הן מבחינה כלכלית והן מבחינה עסקית היא יצירת שותפויות. מדובר בד"כ על SMB's (עסקים קטנים ובינוניים) כגון:
אז בוא נדבר איך השיטה יכולה לעבוד אצלך
השאירו פרטים לתיאום פגישת היכרות הדדית

במשק יש מגוון ענפים נוספים, בהם נמצא שני שותפים או יותר. עמוד זה מתייחס לכל חברה ועסק בהם יש שותפים.

התחרות על לב הלקוח הולכת וגוברת, לעיתים עד כדי מלחמת קיום. במקרים רבים יש נטייה לצאת לשינויים מבניים לשם הגדלת הערך ללקוח על ידי או חיבורים עסקיים. הכיוון נכון – לייצר one stop shop (מגוון שירותים תחת מטריה אחת) אך הוא מערער על יחסי הגומלין, ומחייב את התאמתם למציאות החדשה.

עסקים רבים קמים ומתבססים על שותפות בין שניים או יותר מייסדים, מומחים בתחומם, אך לא בהכרח בעלי רקע ניהולי. עם צמיחת החברה, נוצרים אתגרים הן ברמת יחסי הגומלין בין השותפים, הן ברמת ניהול צוות השכירים. עולה הצורך לייצר סינרגיה אישית וארגונית אשר תקרין על הארגון והצלחת המשרד לאורך זמן.

סינרגיה מבוססת על שונות. יש לכבד את השונות של האחר, להבין אותה, ללמוד ממה היא נובעת. אין מדובר על הסכמה אלא על עצם ההכרה של האחר ומניעיו. לדוגמה בהקמה וניהול של שותפות – הבנת השיקולים השונים של כל שותף להקים ולקיים את השותפות (מניעים אלה יכולים להיות שונים). 

לדוגמה – שיקולים שמצאתי אצל לקוחות שלי היו: רצון להיכנס לנישות שונות בהן אינו פעיל והשותף האחר כן, רצון לעבוד פחות שעות, רצון להשביח ערך תיק לקוחות לקראת יציאה לפנסיה, חוסר בדור המשך ורצון לממש את המוניטין של המשרד, פיתוח משותף של מוצרים חדשים שעלותם (בכסף וזמן) גבוהה, ועוד.

מודול הסינרגיה מעודד שיתופי פעולה, מיזוגים והתחברויות בין שותפים או עסקים בעלי עוצמות, או פלח שוק שונה, לשם הגדלת הערך ללקוחות, חסכון בתקורות, וצמיחה עסקית רווחית לכולם. עם זאת הוא מסייע לייצר את החיבור מתוך מקסום עוצמות כל שותף/ רכיב.

סינרגיה אינה בהכרח “כימיה“ – עם זאת, קל יותר לייצרה כאשר יש כימיה. מניסיוננו, בהקמה ובניהול שוטף של השותפות יש לרוב כימיה בין השותפים המייסדים. צמיחת המשרד או החברה, מביאה לכך שלא תמיד נשמרת הכימיה בין כל השותפים. במיוחד במעברים בין דורייים, ועוד יותר, כאשר למייסד אחד יש דור המשך ולאחר אין. לעיתים זה מביא לקונפליקטים בין שותפים מייסדים.

עפ”י תפיסת הסינרגיה קיימים מספר גורמים מרכזיים להצלחה של מיזוג, שותפות או חיבור בין שותפים ובין חברות מומחים ועסקים בכלל:
קביעת חזון וערכי ליבה משותפים
קביעת שירותים וסוגי לקוחות בהם יפעל המשרד
מיפוי חזקות ועצמות ביחד וכל שותף לחוד
התוויית מסלולי צמיחה והתפתחות אישית וארגוני
הגדרת גבולות ברורים בין השותפים והסכמה עליהם. לרבות: סמכויות, אחריות, התמחות, תפקיד ניהולי ועוד. חלוקה “קלאסית” היא בין “שר חוץ” – מטפל בשיווק, פיתוח עסקי, הגשת מכרזים וכד', לבין “שר פנים” – מטפל בניהול המשרד – כולל תהליכי העבודה, ניהול צוות העובדים, הדרכה וכד'.
הגמשת הגבולות, פיתוח תקשורת איכותית ויצירת עבודת צוות אמיתית ומפרה.
הדרכה, פיתוח צוות ומיומנויות ניהול – להטמעת שפת הסינרגיה והכלים שהיא נותנת לשותפים ולמנהלים.
תגמול על פי גישת הסינרגיה – התייחסות לסוגיות תגמול בין השותפים. יכן לתגמול עובדים לאחר השינוי המבני ובוודאי עובדים בתפקיד ניהול שאינם שותפים. בכל מקרה – תגמול אינו דווקא תגמול כספי.

בין אם מדובר על מיזוג בין חברות מומחים, חיזוק הבסיס העסקי לעסקים קטנים ובינוניים, או על משבר שנוצר במהלך חיי החברה כתוצאה, לדוגמה, מפרישת שותף, צמיחה או כניסה לנישות נוספות. מרכז סינרגיה מספק רעיונות, מידע וכלים פרקטיים ומלווה בתהליך ממוקד ומותאם אישית, עד להטמעת מצב חדש רצוי.

אז בוא נדבר איך השיטה יכולה לעבוד אצלך
השאירו פרטים לתיאום פגישת היכרות הדדית
כתבה לרואי חשבון
כניסת הענקים הגלובאליים לשוק ראיית החשבון בארץ, לוותה בסדרה של מיזוגים עם חברות ראית חשבון מקומיות, ושינתה את מבנה השוק. שינויים אלה סללו את הדרך להזדמנויות עסקיות. עם זאת, נראה שדווקא במשרדי רואי חשבון, ניתן הדגש, בתהליכי הקמת שותפויות, ו/או מיזוגים, על ההיבט המשפטי (חוזה השותפות, הגדרת התפקיד של כל שותף) והכלכלי, ופחות על היבטים נוספים החיוניים להצלחת המיזוג. לדוגמה ניהול נכון של קונפליקטים. בעולם המיזוגים הקונפליקטים הם בעוצמה אשר אינה מאפשרת את יצירת הערך המוסף או אף מביאה לפרוק הצוות. קשיים ביצירת חיבורים איכותיים בכלל וסינרגטיים בפרט נובעים משונות וחוסר הלימה בין יחידות ארגוניות, תהליכים, תרבות ניהולית ובני אדם.
10 הטעויות של מנהלים השותפים בעסקים * המונעות מהם להמריא ולמצות את הפוטנציאל העסקי שלהם וטיפים שיסייעו להם בניהול אפקטיבי
שותפים המנהלים יחד משרד של מקצועות חופשיים, באים מהתחום המקצועי של המשרד. לרוב אלו משרדים או חברות קטנות הכוללות מספר שותפים, ומספר עובדים שכירים, ואין בהם מטה (גודל החברה אינו מאפשר מינוי מנהל משאבי אנוש לדוגמה). מציאות זו מביאה לטעויות אופייניות המחבלות באיכות יחסי העבודה ובתהליכי העבודה עצמם, כמו גם באיכות הקשר עם הלקוחות. ומכאן לפגיעה בהצלחה הכלכלית של המשרד.
WhatsApp
היי כאן ד"ר רמי בן ישי, ניתן לפנות אלי גם דרך הווטסאפ
מוזמנים לצפות בקורס המבוא לשפת הסינרגיה הארגונית
הרשמו לניוזלטר שלנו לקבלת כלים מקצועיים לשיפור השגת היעדים
פרטיותכם יקרה לנו ולא נעשה כל שימוש בפרטים שלכם מלבד לשלוח לכם חומר מקצועי ושיווקי על השירותים שלנו.