fbpx

מי אשם ברמת ההידבקות? הממשלה, המפגינים, החרדים?-
ומה אפשר ללמוד מזה על ניהול השונות אצלך בעסק או בארגון.

SinergyImg-1
שתפו בפייסבוק
 
 
 
 

עמוק לתוך הסגר, רציתי לשאול אתכם: עם מי אתם מזדהים יותר עם המפגינים נגד ביבי או עם החרדים. מי לדעתכם יותר אשם לקטסטרופה שהגענו אליה? האם אתם מאלה שבאים לחברים עם פיצה כי הם "שליחים של פיצרייה" או לאלה שחושבים – אומנם המנהיגות שלנו לא מי יודע מה – אבל צפצוף על הכללים – זה לא מה שיוציא אותנו מהברוך.

וזה נושא הפוסט שלנו – שונות. ארגונים היום הם חגיגה של שונות. שונות בתפקידים, בידע וניסיון מקצועי, במגדרים, במגזרים. שונות בין העובדים מהבית, לאלה שבחל"ת, לאלה שעובדים במשרד.

שונות היא אחת משלוש הרגלים עליהן נשענת סינרגיה ארגונית (השתיים האחרות – גבולות מוגדרים וגמישים ותקשורת איכותית). אך שונות גם גורמת לנו לקשיים ניהוליים לא מבוטלים.

רוצה דוגמה? בעבודה שלי עם שני שותפים בחברת שירות בתחום המקצועות החופשיים, תיאר לי אחד השותפים את היחסים בינו לבין השותף השני בצבעים קודרים מאוד. כששאלתי אותו "אז למה אתם ביחד כבר 30 שנה" התשובה הייתה – "כי אני לא יכול בלעדיו. הוא עושה דברים שאני בחיים לא יכולתי לעשות". מן הסתם, אתם לא מתפלאים שתשובה דומה קבלתי מהשותף השני.

אה – אה !!! הבנתם – קשה איתו – בלתי אפשרי בלעדיו!!!

כשמפרקים את הקושי למאפיינים מגלים שתכונות אופי שמעצבנות אותי, מאפשרות לשותף, לכפיף, לעמית שלי, לעשות דברים שאני לא הייתי רוצה לעשות. לדוגמה – עובד שהוא מאוד יצירתי – שונא להתעסק במטלות רוטיניות ובכלל לא מבין שיש לעמוד בתקציב או בלו"ז. לכך הוא זקוק לעובד "מרובע", קפדן מעין כמוהו, שינדנד לו. אז איך אצלכם – יש סינרגיה המבוססת על שימוש נכון בעוצמות השונות – או שיש קונפליקטים בלתי נגמרים בין התקציב לבין איכות המוצר, בין המכירות לשיווק ולשירות. ומה שכיום, כל כך נפוץ– בין נכונות לעבוד מהבית ולשמור על בריאות העובדים וצרכיהם המשפחתיים/ האישיים – לבין האמונה שרק במשרד עובדים ברצינות.

החדשות הטובות – שאפשר לתרגל ולשפר את היכולת שלך ושל המנהלים והעובדים שלך לכבד שונים ושונות ולהפוך לארגון סינרגטי. אז תרגיל קטן – שמקווה שתפיק ממנו הרבה:

  1. חשוב על אדם שקשה לך איתו בעבודה אבל קריטי לך לשתף איתו פעולה.
  2. מה המאפיינים שלו שקשה לך איתם אצלו (לדוגמה – אני לא סובל אנשים שלא מבינים מהר).
  3. האם אתה מזהה את הקושי הזה גם עם אנשים אחרים.
  4. מה זה מלמד עליך (בדוגמה שלנו: אני מונע על ידי אגו – חייב להראות כמה אני חכם. אני מרגיש בתחרות איתו).
  5. האם קושי זה רלוונטי להשלמת המשימות שלכם?

ועכשיו:

  1. אם הקושי אינו רלוונטי לעבודה. לדוגמה הוא חרדי – ואתה כועס על החרדים היום. אמן את שריר השונות. שאל את עצמך – מה המטרה שלי: להשלים את המשימה – או להביע את התסכול שלי מחרדים.
  2. אם הקושי כן רלוונטי- שאל/י את עצמך – במה אני צריך אותו. האם אני יכול/ה להגיד תודה אמיתית – שהוא לוקח על עצמו מטלות שהייתי מתחרפן/ת מהן. אם כן – אז אולי התכונות שנלוות לכך שהוא מוכן להיות "רס"ר המשמעת" בחברה, הן רע הכרחי, כי משהו צריך לדאוג שדברים יתבצעו בזמן ובתקציב.

על מנת לאפשר לך ללמוד ולתרגל שיפור יחסי גומלין והסינרגיה אצלך בעסק או בארגון, יצרתי קורס אינטרנטי המיועד הן לבעלים של ארגונים קטנים, שרוצים להגיע לשיפור משמעותי בשבריר התקציב של העסקת יועץ, הן לארגונים המעוניינים לשפר את כלי הניהול של שכבת המנהלים שלהם, ולעשות זאת, דווקא היום, בקורס דיגיטאלי.

מרגיש/ה שיכול לסייע גם לך? מוזמן/ת לקרוא חומרים נוספים על הקורס.

WhatsApp
היי כאן ד"ר רמי בן ישי, ניתן לפנות אלי גם דרך הווטסאפ
מוזמנים לצפות בקורס המבוא לשפת הסינרגיה הארגונית
הרשמו לניוזלטר שלנו לקבלת כלים מקצועיים לשיפור השגת היעדים
פרטיותכם יקרה לנו ולא נעשה כל שימוש בפרטים שלכם מלבד לשלוח לכם חומר מקצועי ושיווקי על השירותים שלנו.