fbpx

איך תבנה צוות מנצח לסטרטאפ שלך? ולכל עסק או חברה

שתפו בפייסבוק
 
 
 
 

שלום, כאן ד"ר רמי בן-ישי ראש מרכז סינרגיה,

חשבת וחשבת על רעיון ממש פצצה, הקמת סטרטאפ, גייסת את הכוכבים הנדרשים, אפילו הכנת הגדרת תפקיד וחוזה העסקה לכל אחד מהם. עבדת על זה הרבה. ועכשיו נשאר רק לחבר את כולם לצוות חדור מוטיבציה שתדע שאתה יכול לנצח איתם ולסמוך עליהם. סינרגיה בצוות היא  קריטית להצלחתך. חברות רבות נכשלו, קרסו ונסגרו רק מפני שלא ידעו ליצר  את הדבק הנכון בין חברי הצוות.

בעולם שלנו כיום, הדינמי והמשתנה, האתגרים מורכבים ומחייבים התמחויות ספציפיות, כישורים ודרכי פעולה מהירים. הכל קורה במהירות אדירה. הדרך להצליח ולחולל שינוי בסביבה כזו היא על ידי יצירת צוותים מנצחים בארגונים, אשר מאפשרת להפיק ערך מוסף גדול יותר מכל אחד מחברי הצוות.
הרכבת צוות מנצח מורכבת משני אתגרים הקשורים זה בזה: פיתוח אישי של כל חבר צוות בנפרד ופיתוח חברי הצוות כצוות.

בפוסט שלנו היום אתן לך כלים לעשות זאת.

מניסיוני, בחלק ניכר מהסטרטאפים, משקיעים הרבה בפרט, ואיכשהו פחות מגיעים לרמת הצוות. לרמת הסינרגיה בין האנשים, בתהליכי העבודה, בממשקים. אז נכון, חשוב לדעת כבר בשלב הגיוס מה מאתגר את העובד, מה מניע אותו, מה מושך אותו, מה הוא אוהב בתפקיד המוצע, מה התפקיד הבא שירצה לעשות אחרי תפקיד זה ומה הציפיות שלו ממך כמנהל. ואת זה רוב המנהליים כבר כיום עושים.

אך מה שיבטיח את היותך מנהיג אמיתי, שהעובדים ילכו אחריך באש ובמים, ולא יינטשו רק כי משהו לא מסתדר, הוא התחושה של כל עובד שהוא חלק מצוות מנצח, שהוא חלק ממטרה גדולה. את זאת תשיג על ידי שיפור איכות החיבורים וממשקי העבודה. הסיפור הבא יבהיר זאת.

ניתוח מקרה

ברינגוז הוא סטרטאפ בתחום הלוגיסטיקה. כשהגעתי בפעם הראשונה לפגישה עם המנכ"ל והיזם, דורון בקצ'י, הוא קיבל אותי בחדר ישיבות והבהיר לי שאין לו משרד אישי. הכל שידר פונקציונאליות.

בשיחה עם דורון הוא שיתף אותי שהם כבר עברו  גיוס ראשון, ובדרך לגיוס שני ופיתוח שווקים בחו"ל.   כל אחד מחברי ההנהלה, כוכב  תותח, ויש מוצר שכבר עובד בשטח ואפילו הכנסות. אך החברה עומדת ערב גיוס שני, מה שיחייב צמיחה בכוח האדם. לאחר סדרת ראיונות, וצפייה בדינמיקה ביניהם בשני stand ups הבנתי שהאתגר האמיתי, זה לאפשר להם לפעול כצוות סינרגטי. לחזק את תחושת המעורבות והאחריות המשותפת, ולאפשר דיאלוג יותר פתוח ואסרטיבי. המטרה של התהליך הוגדרה:  סיוע לברינגוז (בהיבטי ארגון וסינרגיה) לממש את הפוטנציאל הגלום בה, במעבר לשלב הבא – גיוס הון נוסף, הכפלת כוח האדם בחברה, יציאה מדורגת של דורון לחו"ל, מינוי מנכ"ל לפעילות ברינגוז ישראל.

היה ברור שחשוב לאפשר לכל אחד מחברי ההנהלה, להרגיש בטוח בגבולות שלו. הביטחון בגבולות, מבוסס על היכרות וכבוד לשונות בין חברי  ההנהלה, בתרומה ובתפקיד של כל אחד, בעוצמות, במאפיינים אישיים ואישיותיים ועוד. תחושת ביטחון זו, מאפשרת הגמשת הגבולות ותקשורת איכותית החיוניים ליצירת יחסי גומלין וממשקים פוריים בין כלל חברי ההנהלה =  לייצר סינרגיה.

התהליך בחברה היה קצר וממוקד. כלל מספר רעיונות. הצעה לתוכנית עבודה, ביצוע שתי סדנאות, והצעות להמשך עצמאי, מספר שיחות follow up.

על תוצאות התהליך הקצר והממוקד אתם מוזמנים לשמוע את העדות של דורון

ובחזרה לתחילת הפוסט. יצירת צוות מנצח אינה עניין של מה בכך. שפת הסינרגיה מהווה מתודולוגיה, שעובדת בשטח בעשרות ארגונים ופרויקטים ומאפשרת לך, המנכ"ל לעשות זאת. את השפה פיתחתי כנגזרת מעבודת הדוקטורט שלי, וב-25 השנים האחרונות אני משכלל אותה תוך כדי עבודה בשטח. על מנת להצליח עליך להקפיד על:

  1. היכרות וכבוד לחברים השונים. שונות בינאישית לעיתים מפריעה ליצר חיבור איכותי בין חברי צוות. אנו מעדיפים להתחבר לדומים לנו. עם זאת צוות מנצח דורש אנשים שונים, עם תפקידים, מקצועות, סגנונות ניהול ומאפיינים שונים.
  2. מעבר מניהול על בסיס אגו, מאבקי כוח, ציניות, למנהיגות משתפת, ולצוות סינרגטי.
  3. הבהרה והגמשה של הגבולות. מצד אחד הגדרת תפקיד, תחומי סמכויות ואחריות ברורים. מצד שני יצירת תרבות של שיתוף פעולה ורצון לעזור זה לזה, גם כשזה "לא בדיוק באחריות שלי".
  4. שיפור התקשורת בין חברי הצוות.

אז איך תעשה זאת?  היכרות וכבוד, בעיקר על ידי דוגמה אישית. אנו ערב חנוכה – תפקידך כיזם, כמנכ"ל – להיות השמש ו"להדליק" את שאר הנרות.  ובפירוט:

  • נכונות שלך להקשיב ולקחת בחשבון מגוון דעות.
  • לעודד גם אנשים מופנים (אינטרוברטים) להביע את דעתם.
  • לא לנזוף בפומבי בעובד.
  • לגרום להם להאמין במה שהם עושים.
  • להבין את הצרכים והרצונות של כל עובד ועובד עובד ולדעת כי מאחורי העובד נמצא בן אדם.
  • להנהיג תרבות של כבוד בין העובדים.
  • להרבות בפידבק חיובי בפומבי.
  • לזכור שהעובדים לא מושלמים (ו… גם לא אתה).
  • ללעודד תחקיר: למידה מהצלחות ומטעויות. הענקת תמיכה והגנה לעובדים גם כאשר הם אינם מבצעים עבודה מושלמת מתוך אמונה כי בעתיד הם ילמדו לבצע את המשימה בדרך טובה יותר.
  • להטמיע בלב העובדים את ההרגשה כי הם מוערכים וחיוניים,

כל אלא יובילו לחיזוק החיבור בינך לבין העובדים ובין העובדים לבין עצמם.  העובד יבצע את עבודתו בדרך הטובה ביותר וייתן יותר מעצמו לטובת הארגון. תחלופת העובדים תפחת, כמו גם הקונפליקטים. התפוקות יעלו.

בתקופה הזאת, בעידן הקורונה, צורת הניהול השתנתה. אם היינו רגילים לראות את העובד פיזית בכל יום, לראות בעיניים שלנו איך דברים מבוצעים, לחוש את העובדים שלנו – השגרה החדשה מבטלת את כל אלה. האתגר, והוא לא קטן , העומד בפני המנהלים הוא לעקוב אחרי התנהלות העובדים,  ללמוד להעריך את המקצועיות שלהם, את האחריות שלהם ולהעניק להם תמיכה גם כאשר הם נמצאים מרחוק. כדי להצליח במשימה חשוב לשמור על קשר יום יומי עם העובדים ולספק להם מענה לבעיות שונות באמצעות הדואר-האלקטרוני, שיחות וידאו אחד על אחד וכמובן שיחות טלפוניות.

WhatsApp
היי כאן ד"ר רמי בן ישי, ניתן לפנות אלי גם דרך הווטסאפ
מוזמנים לצפות בקורס המבוא לשפת הסינרגיה הארגונית
הרשמו לניוזלטר שלנו לקבלת כלים מקצועיים לשיפור השגת היעדים
פרטיותכם יקרה לנו ולא נעשה כל שימוש בפרטים שלכם מלבד לשלוח לכם חומר מקצועי ושיווקי על השירותים שלנו.